70:20:10: de slimme formule voor nog slimmer leren.

 

Bij alles wat we doen en aanbieden gaan we bij Alearn altijd uit van het feit, dat we vaak het meeste leren door te werken. We zijn overtuigd dat wij dit kwijt kunnen in e-learning modules waar we realistische praktijkcasussen verwerken, en deze continue aan kunnen passen.

 

We zijn dan ook aanhangers van 70:20:10: de formule die staat voor de ratio tussen de verschillende manieren van leren.

 

• 70% = leren door te werken

• 20% = leren via coaching en feedback

• 10% = leren via formele trainingen en cursussen

 

De formule is ontstaan omdat gebleken is dat een combinatie van e-learning met coaching en/of een klassikale training helpt om de prestaties van bedrijven te verbeteren. Het is een hulpmiddel om de focus te verleggen van theoretische naar toepassingsgerichte kennis. 70:20:10 is bedoeld als richtlijn voor het leren binnen een organisatie: elke leeractiviteit op zich draagt bij aan het uiteindelijke gewenste resultaat. Maar de mate waarin deze aangeboden wordt, kan verschillen. Stel, tijdens het werk blijkt dat een kennistekort optimaal functioneren in de weg zit. Dan wordt dus juist tijd om die 10% (het leren via formele trainingen en cursussen) te verhogen.

Andere leervormen

 

Indachtig de beroemde 70:20:10 regel – je leert het meest van de praktijk (70), dan van samendoen (20) en het resterende (10) via cursussen en training – is er bij Alearn veel aandacht voor andere vormen van leren. Het antwoord op bovenstaande vraag werd dan ook gezocht in interactieve e-learning, waarbij realistische casussen worden ingezet, waar de inhoudelijke kennis tegelijkertijd getraind wordt in een situatie die overeenkomt met de praktijk en daardoor zowel een stuk van de 10, de 20 als de 70 procent van de leerervaring pakt.

 

En doordat wij verschillende manieren gebruiken in de vormgeving van de modules (bijvoorbeeld animaties, illustraties, film), kunnen wij snel aanpassingen doen. Het inhaken op de actualiteit kan dan ook snel en efficient gebeuren.  DIt kunnen wij eenvoudig doen in ons LMS (Learning Management Systeem).

 

Het grootste voordeel van het zoeken naar de juiste balans tussen de verschillende manieren van leren blijft het feit, dat mensen veel gemotiveerder aan de slag gaan en blijven. En dat is voor elke bedrijf pure winst.

 

We willen graag met u de mogelijkheden bespreken, neem hier contact met ons op.Copyright 2014 - Alle rechten voorbehouden.