Wat is eigenlijk een casus?

 

Een casus is een verhaal gebaseerd op leerdoelen. Verhalen vertellen is zo oud als de mensheid. Een behoefte die de mens altijd heeft gehad en zal houden. Een goed verhaal beklijft, inspireert en motiveert. En stelt mensen in staat om informatie goed te onthouden en door te vertellen.

 

Goede verhalen zijn vaak opgebouwd aan de hand van een beproefd stramien. Onze hersenen zoeken naar verhalen om informatie te begrijpen. Uit neurologisch onderzoek blijkt dat we denken in narratieve structuren en dat we feiten meestal herinneren in verhaalvorm. Denk maar eens terug aan uw schooltijd. Wie was uw beste leraar? Waarschijnlijk degene die het beste kon vertellen.

 

Storytelling

 

De manier waarop ons brein werkt ligt ten grondslag aan de krachtige werking van storytelling. Een verhaal is voor ons brein namelijk makkelijk behapbaar, interessant en een logische manier om kennis te verwerken. Zelfs saaie en moeilijke informatie wordt beter onthouden als het in verhaalvorm wordt aangeboden. Dit komt doordat we het verhaal opbreken in kleinere stukken, waardoor het makkelijker te onthouden is.

 

 

Wij vinden het belangrijk om realistische casuïstiek in onze e-learning modules te verwerken. En wij bieden dit op een interactieve manier aan zodat de cursist het naast interessant ook leuk vindt om de module te volgen. Wij halen graag bij u reasilistische praktijkverhalen op en zetten deze om in casussen die we frequent online aanbieden. Hierin schuilt ook onze kracht. Leren moet leuk zijn! Neem hier direct contact met ons op.

infographic do's en don'tsCopyright 2014 - Alle rechten voorbehouden.