Ik kies voor de voordelen van online leren en u?

 

 

Aan alle bedrijven en ondernemers die wij bij Alearn spreken stellen wij dezelfde vraag: “Welke vorm van leren geniet uw voorkeur? De traditionele klassikale trainingen of het online leren?”

 

 

Wat opvalt aan de gegeven antwoorden is dat er nog veel onduidelijkheid bestaat tussen online leren versus klassikaal leren of dat keuzes onvoldoende worden onderbouwd.

 

Wij hebben voor u een duidelijk overzicht gemaakt waar de verschillen worden beschreven.

 

 

Online vs Klassikaal lerenV3 

De reden dat ik voor online leren kies

 

Uit diverse onderzoeken en praktijksituaties is gebleken dat digitale lessen cursisten beter motiveren en, zeker op de lange termijn, veel effectiever zijn. Medewerkers kunnen in een veilige, als realistisch ervaren, omgeving op speelse wijze oefenen met nieuwe situaties.

De medewerker kan zich oriënteren en verdiepen d.m.v. teksten, foto’s, graphics, animaties en video’s. De opgedane kennis kan vervolgens getest worden met behulp van een toets. Medewerkers, docenten en managers kunnen met behulp van dashboards informatie opvragen over lesvorderingen en onderling vragen en opmerkingen plaatsen. Medewerkers kunnen elk moment van de dag inloggen in de online leeromgeving en verder gaan met leren, testen, toetsen en ervaring opdoen. Het Learning Management Systeem (LMS) houdt automatisch bij welke onderdelen zijn afgerond.

 

 

Individueel maatwerk

 

In de kern wordt individueel maatwerk het sleutelwoord. De medewerker en zijn behoefte, talent en niveau komen centraal te staan in het leerproces. Het klassikale zal afnemen en leren zal individueler worden. Hiermee zal tegelijkertijd de effectiviteit toenemen.  De denk- en plandruk – als in waar kan ik de info halen en vinden en het zelf plannen van leren – zal bij de medewerker komen te liggen. Door de ontwikkelingen en mogelijkheden van nu kunnen online (e-learning) en klassikaal leren slim gecombineerd worden. Cursisten komen dan bijvoorbeeld voorbereid naar een groepssessie, wat de kwaliteit op het unieke moment van samenzijn verhoogt.

 

mail ons

 Copyright 2014 - Alle rechten voorbehouden.