Virtual Reality

 

In 2015 werd de wereld verrast door het bericht dat Facebook het bedrijf rond de Virtual Reality (VR) bril Oculus Rift kocht, en nog wel voor het ongehoorde bedrag van 2 miljard.

 

In het begin was iedereen sceptisch maar als snel bleek dat deze VR bril inderdaad een bijzondere ervaring geeft. Doordat het beeld meegaat met je hoofd kan je ‘vrij’ rondlopen in een virtuele wereld en gaan je hersens er zo in geloven dat je omvalt omdat je op een niet bestaande trap probeert te klimmen.

 

 

stand3

Google cardboard

 

Inmiddels zijn er grappig genoeg door concurrent Google goedkope kartonnen exemplaren uitgebracht. Je stopt je eigen telefoon in het kartonnen cardboard en wanneer je op je telefoon een VR programma start, krijg je de zelfde ongelofelijke ervaring.

 

Op de inspiratie beurs in de Amsterdamse beurs van Berlage waar Alearn stond, hebben wij onze bezoekers dit laten ervaren. De Ooohh’s en aaahh’s waren geweldig!

Oculus mailVR in E-learning

 

Natuurlijk zijn wij aan het kijken hoe wij deze ervaring in kunnen zetten voor e-learning trajecten.

 

Wat dacht u van een kijkje in het menselijk lichaam op zoek naar dat ene ontstoken plekje of wat dacht u van het trainen van beveiligingsmensen in een situatie waar zij zelf de uitgang moeten vinden in een chaotische situatie.

 

Of juist heel eenvoudig een procedure verbeelden aan de hand van een doolhof waar je zelf je weg moet vinden.

 

De levensechte ervaring zorgt dat de leerervaring veel intenser is en dus beter bij blijft.

 

 

 Copyright 2014 - Alle rechten voorbehouden.